Case ING

De ING Groep is een Nederlandse multinationale bank en financiële dienstverlener met het hoofdkantoor in Amsterdam. De belangrijkste activiteiten van ING zijn retailbanking, direct banking, commercial banking, investment banking, wholesalebanking, private banking, vermogensbeheer en verzekeringsdiensten. Met een balanstotaal van $1,1 biljoen behoort ING tot de 30 grootste banken ter wereld.

De Challenge

Het datamodel van de Chief Commercial Office (CCO) van de ING Wholesale Bank bracht een veelheid aan verschillende databronnen van verschillende locaties samen. Het Datacation team kreeg de opdracht om de onderliggende datastructuur te vereenvoudigen en te verbeteren en de data te visualiseren in een aantal PowerBI dashboards.

Het Proces

Tijdens interactieve sessies op het hoofdkantoor in Amsterdam werd de domeinkennis van het ING-team gecombineerd met de technische kennis van het Datacation team, wat resulteerde in de eerste visuele schetsen. De data en schetsen werden vertaald naar coherente, visueel meeslepende en interactieve inzichten in meer dan tien verschillende dashboards in PowerBI.

De Oplossing

Het Datacation team heeft alle verschillende databronnen vertaald naar één vereenvoudigd datamodel in PowerBI. De verbeterde dashboards zijn wereldwijd uitgerold naar alle ING WB Front Office medewerkers. Voor het resultaat heeft Datacation gebruik gemaakt van de nieuwste features die beschikbaar zijn. De dashboards geven zinvolle inzichten over alle ING-klanten wereldwijd.