Het Team

Experts met verschillende achtergronden en ieder hun eigen talenten.

Ralf Zoetekouw

"Intellectuals solve problems; geniuses prevent them."

Studie: BSc Econometrics & Operations Research, MSc Econometrics & Operations Research

Talenten
: De vertaalslag maken tussen de bedrijfsuitdagingen en de bijbehorende data.

Dedicated to data
: Van jongs af aan begon ik al met het bijhouden van mijn tennis- en voetbalstatistieken in een boekje. Deze passie voor data zette zich een aantal jaar later voort door deze statistieken in Excel in te voeren en te analyseren.

Project met grootste impact
: Een model gemaakt voor het sociaal domein dat voorspelt welke huishoudens over twee jaar een grote kans hebben om in aanmerking te komen financiële hulp. Op deze manier worden deze huishoudens preventief geholpen en worden kosten bespaard.

Paul Peters

"You can't use up creativity, the more you use the more you get."

Studie: BSc Political Science (Minor Data Science), MSc Computer Science: Data Science

Talenten: Implementeren van Data Science oplossingen met cloud technologieën, bouwen van analytische web applicaties, text verwerking en computer vision.

Dedicated to data: Een grote leergierigheid naar nieuwe innovaties die waarde creëren, wat mij drijft om organisaties te helpen het meeste uit hun data te halen.

Project met grootste impact: Het opzetten van een cloud data platform voor opslag, verwerking, levering, analyse en het beheer van gegevens. Dit heeft gezorgd tot betere inzichten in de aanwezige data en veel tijdswinst doordat de data verwerkt werd in geautomatiseerde data pipelines.

Job Oosterkamp

"Knowledge without action is meaningless."

Studie: BSc Econometrics & Operations Research, MSc Business Analytics & Operations Research

Talenten: Data en kennis van de klant combineren om efficiënter te opereren of waardevolle inzichten te krijgen.

Dedicated to data
: Data bevat ontzettend veel informatie, maar dit is vaak niet direct zichtbaar. Doormiddel van het doorgronden van deze data, ga ik altijd opzoek naar betere oplossingen of bruikbare inzichten.

Project met grootste impact
: Onderzoek gedaan naar demand forecasting voor een logistieke dienstverlener om de toegevoegde waarde van machine learning ten opzichte van standaard technieken aan te tonen.

Joris Booij-Liewes

“Everything has value, discover how to incorporate it.”

Studie: BSc Econometrics & Operations Research, MSc Econometrics & Operations Research

Talenten
: Operations Research, Machine Learning & Time Series Econometrics.

Dedicated to data
: Eenieder de kans geven om de overstap te maken naar een data gerichte samenleving. Het win-win karakter van optimalizatie met behulp van data maakt mij enthousiast om impact te maken met langdurige verbeteringen.

Project met grootste impact
: Onderzoek doen naar gepersonaliseerde en geautomatiseerde marketingstrategie voor de Eredivisie voetbalclub PSV met als doel een verhoging in de omzet en klantentevredenheid.

Remco Coppens

“Luck is what happens when preparation meets opportunity.”

Studie: BSc Technische Bedrijfskunde, MSc Operations Management and Logistics

Talenten:
Het incorporeren van geavanceerde data concepten in operationele bedrijfsprocessen.

Dedicated to data:
Ik vind het fascinerend om vanuit een probleem of wens te beginnen en geleidelijk aanwaarde te creëren. Veel bedrijven beschikken over veel data, echter zijn zij vaak niet bewust van de mogelijkheden die deze data biedt. Om samen met het desbetreffende bedrijf vanuit hier een product op te bouwen dat deze waarde extraheert, dat maakt een data project waardevol!

Project met grootste impact:
Het ontwikkelen van een framework dat voor elk soort warenhuis een optimale layout en onderliggende bestuursregels kan genereren. Door deze factoren simultaan te optimaliseren is het mogelijk een globaal optimum te bereiken, in plaats van het sub-optimale resultaat behaald door separate optimalisaties. Het gebruik van dit framework automatiseert dit proces en reduceert de nodige tijd van enkele maanden naar slechts enkele uren.

Nina Krommedijk

"Zelfs AI blijft mensenwerk."

Studie: BSc Data Science and Artificial Intelligence & 2e graads Wiskunde bevoegdheid

Talenten
:Bruggen bouwen tussen abstracte Data Science en het huidige bedrijfsleven. De klant overtuigen van hun behoeftes en de mogelijkheden die er zijn.

Dedicated to data
: De opties met data zijn eindeloos, iedereen kan ervan profiteren, maar doe dit wel met de juiste intenties. Daarbij associëren veel mensen, en vooral jongeren, wiskunde met saaie formules en nutteloze opdrachten. Hoe mooi is het om juist die doelgroep te overtuigen van alle potentie en ze in te laten zien hoe breed toepasbaar wiskunde is.

Project met grootste impact:
Het introduceren van Computational Thinking voor jonge scholieren met gebruik van Graph Theorie. Hier worden leerlingen op een jonge leeftijd geïntroduceerd met programmeren en de bijbehorende denkwijze.

Willem van der Geest

"If you don’t jump, you will never fly!"

Studie: Post master Data Science & Business Analytics (Erasmus Universiteit)

Talenten
: Flexibel, praktisch, leergierig en sociaal

Dedicated to data
: Ik heb de laatste jaren heel veel verschillende data science projecten gedaan; van kredietwaardigheidsmodellen tot speech-to-text voor customer service afdelingen. Maar computer vision vind ik de aller mooiste techniek waarmee ik heb gewerkt. Denk aan inspectie van gebouwen obv drone beelden of aan zelfrijdende auto’s. Bij Datacation zal ik mijn passie voor computer vision gaan inzetten voor een prachtig doel; het verbeteren van de zorg in Nederland!

Project met grootste impact
: Voor Royal HaskoningDHV heb ik een optimalisatie algoritme ontwikkeld dat zoekt naar de beste locaties voor laadinfrastructuur voor elektrische auto’s (EV's) binnen gemeenten. Hierbij wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de verwachte groei van EV’S in een bepaalde buurt, de afstand tot stroomkabels en de rolstoelvriendelijkheid. Inmiddels maken meer dan 100 Nederlandse gemeenten hier gebruik van!

Joep Beurskens

“Whatever you are, be a good one.”

Studie: BSc Werktuigbouwkunde, MSc Operations Management and Logistics

Talenten
: Het structureel analyseren van bedrijfsprocessen en de daarbij gerelateerde data verwerken om zo organisaties te ondersteunen bij optimale data gedreven beslissingen.

Dedicated to data
: Sinds mijn eerste introductie in data gedreven modellen een grote interesse ontwikkeld voor de toepassing en ontwikkeling van deze concepten. Altijd met de gedachtegang over hoe ik deze technieken zou kunnen toepassen binnen een bedrijf.

Project met grootste impact
: Het uitbreiden van een datastructuur die gebruikt wordt voor redeneren onder onzekerheid te modelleren bij de diagnose van hightech systemen. De voorgestelde methode vergemakkelijkt het nemen van beslissingen onder onzekerheid. Hierbij wordt automatisch een optimale strategie voorgesteld die de totale kosten van onderhoud minimaliseert. Dit model stelt de gebruiker in staat om op kosten gebaseerde beslissingen te nemen op basis van modellen die zijn getrained en gebouwd op basis van gegevens en/of de mening van experts.

Dennis Böhm

“Laziness is the first step to efficiency"

Studie: BSc Computer Science and Engineering, MSc Computer Science, MSc Business Administration

Talenten: Deep learning algoritmes, altijd kritisch blijven, iemands toekomstige werk makkelijker maken.

Dedicated to data
: Het is fascinerend hoe de juiste data gebruikt kan worden om algoritmes te maken die dingen zien en ontdekken, die voor een mens verborgen blijven.

Project met grootste impact
: Meewerken aan een leeromgeving die duizenden bedrijven in staat stelt om hun miljoenen werknemers van over de hele wereld op te leiden en slimmer te maken.

Bart Cleijsen

"You don't have to see the whole staircase, just take the first step!"

Studie achtergrond: BSc Economics and Business Economics, MSc Information Management.

Talenten:
 Uitvragen en formuleren van de juiste KPI’s aan de business kant en deze vertalen naar de data/IT afdelingen.

Dedicated to data:
 Zorgen dat bedrijven overzicht hebben in hun essentiële data en dit toegankelijk, begrijpelijk en toepasbaar maken.

Project met grootste impact:
 De vertaalslag maken tussen business en data doormiddel van interviews en het bouwen van modellen.

Niek Bronswijk

"A river cuts through a rock not because of its power but its persistence."

Studie: BSc International Economic Studies, MSc Econometrics & Operations Research

Talenten: Mensgericht, analytisch, probleemoplosser en besluitvaardig

Dedicated to data
: Vanaf de start van mijn carriere heb ik het geweldig gevonden om anderen te laten zien wat je allemaal met data kunt doen. Het gebruiken van nieuwe databronnen, daarna er inzichten uit verkrijgen en hier uiteindelijk de bedrijfsvoering mee bij te sturen is de reden dat ik het werken met data zo mooi vind.

Project met grootste impact: Ik was de lead van een groot derving project van Albert Heijn. Per winkel-product combinatie hebben we een verwacht derving percentage berekend om zo winkel-specifiek bepaalde slecht lopende producten te saneren. Hierdoor gooiden we minder producten weg, waar klanten ook niet op zaten te wachten. Win-win dus!

Cas Teeuwen

"Data is the new oil, it fuels the engine of technological progress"

Studie: BSc Data Science and Artificial Intelligence, MSc Data Science and Artificial Intelligence

Talenten: Deep Learning, Evolutionaire Algoritmes, klantwensen vastellen, leergierig en kritisch zijn.

Dedicated to data: Naast mijn data-gerichte studie sta ik in mijn vrije tijd ook vaker met nieuwe machine-learning modellen te spelen. In het verleden heb ik applicaties gemaakt met nieuwe data-management technieken en een leuke font-end.

Project met grootste impact
: Uitbouwen van technische oplossingen in een projectmanagement-tool voor grote klanten, waardoor hun besluiten sneller gemaakt kunnen worden en meer impact hebben.