Case Labor Redimo

Labor Redimo is een onafhankelijk adviesbureau dat hun klanten onder andere helpt met vraagstukken op het gebied van externe inhuur en talent acquisition. Zo helpen zij bijvoorbeeld met het bepalen van een marktconform tarief voor het aannemen van extern personeel.

De Challenge

Om het marktconforme tarief te bepalen maakt Labor Redimo gebruik van hun eigen geavanceerde rekenmodellen. Het proces om de data van verschillende bedrijven klaar te zetten als input voor de rekenmodellen was afhankelijk van een aantal menselijke handelingen. Het team van Datacation kreeg de opdracht dit data proces te automatiseren en optimaliseren, zodat tijd bespaart kan worden en Labor Redimo verder door kan groeien.

Het Proces

Een van de kernpunten van het succes van dit project is de nauwe samenwerking tussen het team van Labor Redimo en dat van Datacation. Door de verschillende interactieve sessies werden de wensen met betrekking tot het data proces snel duidelijk en was het mogelijk om tot een zo efficiënt mogelijke oplossing te komen.

De Oplossing

Het Datacation team kreeg de opdracht om de huidige data infrastructuur te verbeteren. Het bouwen van nieuwe data pipelines maakt het data proces efficiënter en daardoor toekomst bestendig. De implementatie van deze pipelines levert Labor Redimo jaarlijks een besparing van 300 arbeidsuren op en zorgt ervoor dat de doorgroeimogelijkheden worden uitgebreid.